Руският президент Владимир Путин спечели с убедителна победа на президентските избори в страната. Той събира подкрепата на

...
Руският президент Владимир Путин спечели с убедителна победа на президентските избори в страната. Той събира подкрепата на
Коментари Харесай

Екзитпол: Путин печели убедително президентските избори с 87% подкрепа

Руският президент Владимир Путин завоюва с убедителна победа на президентските избори в страната. Той събира поддръжката на 87% от гласоподавателите, съгласно данните от първия екзитпол.

Гласуването приключи в Калининград, най-западната часова зона на Русия, след което бяха оповестени първите предварителни резултати.

Днес Русия заяви, че е била нападната от вълна от украински дронове днес, когато хиляди се насочиха към урните за последния ден от тридневните избори.
Опашки от хора се образуваха пред изборните секции в Москва и Санкт Петербург по обяд, откакто съветската съпротива прикани хората групово да пускат в урните невалидни бюлетини или да гласоподават против Путин.

Тридневното гласоподаване беше помрачено от вълна от съдбовни украински офанзиви с дронове, нахлувания на съветска територия от прокиевски саботажни групи и вандализъм в изборните секции.

Украински безпилотни апарати нападнаха минимум осем съветски района през последното денонощие, като някои доближиха до региона на Москва.
Три летища, обслужващи столицата, за малко стопираха активността, до момента в който офанзива с дрон на юг провокира пожар в петролна рафинерия.

В следената от Русия част на Запорожка област на Украйна, където също се организираха избори, „ дронове камикадзе “ подпалиха изборна секция.


Последен " легален " митинг


В първите дни на изборите имаше многократни протестни дейности, с поредност от арести на руснаци, упрекнати в изтичане на багра в изборните урни или палежи.

Преди гибелта си в арктически затвор предишния месец опозиционният водач Алексей Навални прикани руснаците да гласоподават групово в митинг против Путин.
Всяко публично противоречие в Русия се санкционира сурово от началото на офанзивата на Москва в Украйна на 24 февруари 2022 година През последните три дни имаше многократни предизвестия от управляващите за сурови санкции против протестиращи.

" Труден интервал "

71-годишният Путин, някогашен сътрудник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), е на власт от последния ден на 1999 година и ще удължи тоталния си надзор над страната най-малко до 2030 година
Ако изкара още един цялостен мандат в Кремъл, той ще бъде на власт по-дълго от всеки съветски водач след Екатерина Велика през 18 век.

Путин се кандидатира без действителни съперници, откакто двама претенденти, които се опълчиха на спора в Украйна, не бяха позволени до присъединяване във вота.

Кремъл показа изборите като опция за руснаците да покажат, че стоят зад войната против Украйна, където също се провежда гласоподаване в окупираните от Русия региони.

В предизборно послание на 14 март Путин съобщи, че Русия минава през " сложен интервал ".

„ Трябва да продължим да бъдем единни и самоуверени “, акцентира той, описвайки изборите като метод руснаците да показват своите „ патриотични усеща “.
" Празник "

Концерт на Червения площад е проведен на 18 март. Ще бъдат маркирани 10 години от анексирането на украинския полуостров Крим от страна на Русия - събитие, което евентуално ще послужи като честване на успеха на Путин.

Украйна неведнъж жигосах изборите като нелегитимни и " фарс ", като прикани западните съдружници да не признават резултата.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш, както и повече от 50 държави-членки, насочиха остри рецензии към Москва за провеждането на вота в украински земи.

 

Инфо: БГНЕС

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР